Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 augustus 2015

Historische verkleedpartijen bij the Society for Creative Anachronism - middeleeuwen tot 17e eeuw - nabootsing van het verleden

Re-enactment

In dit blog schreef ik al eens over 'oorlogje spelen & re-enactment'. Re-enactment is het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, meestal op de plek waar deze oorspronkelijk plaatsvonden, door deelnemers in historisch kostuum.

Society for Creative Anachronism

In een tijdschrift stuitte ik op het bestaan van the Society for Creative Anachronism, een wereldwijde re-enactment vereniging, zie deze website, waarvan de enthousiaste leden zich graag hullen in kledij uit de middeleeuwen en de Renaissance.

Wat betekent anachronisme?

Het woord anachronisme is afkomstig uit het Grieks (anachronizein: naar een andere tijd overbrengen, ana: tegenin, chronos: tijd) en betekent 'situering van een gebeurtenis of toestand in een tijd waarin die niet kan voorkomen'. Vrij vertaald: leden van deze wereldwijde vereniging kleden zich nu zoals mensen uit de middeleeuwen/Renaissance, gedragen zich (tijdelijk) zo, komen bij elkaar en spelen regelmatig historische gebeurtenissen na.
Niets mis mee, zolang je er plezier aan beleeft.

Mode & vorige levens

Ik ben benieuwd hoeveel mensen van die vereniging vorige levens hadden in de middeleeuwen en Renaissance. Grote kans dat het levens waren waarin ze zich erg prettig en krachtig voelden...
Meer lezen over kleding in relatie tot voorbije levens? Zet het woord 'mode', 'kleding' of 'Vintage Life' in het zoekfilter van dit blog en je komt meer artikelen tegen.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl