Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

12 oktober 2016

Film 'Pete's Dragon' - Disney - film - over magie, familie, gezin, thuiskomen, draken


  
Draken en magie, familiefilm

Een lieve familiefilm 'Pete's Dragon' - 'Peter en de draak'

Draken zijn meestal niet aan mij besteed. Ik ben geen fan van vuurspuwende groene monsters met schubben en vleermuisvleugels. Noch in sprookjes noch in verhalen. Maar... de nieuwe Disneyfilm Pete's Dragon/Peter en de draak is mooi, lief, ontroerend en er wordt heel goed in geacteerd. Van deze groene draak ga je houden!

Verhaal - waar gaat de film over?

Een klein jongetje, Peter/Pete, zit op de achterbank van een auto; zijn vader en moeder zitten voorin. Met zijn drieën rijden ze door een groot natuurgebied en zijn ze ‘op avontuur’. Pete leest hakkelend hardop zijn eerste woordjes voor, uit een kinderboek. Dan slaat het noodlot toe. De auto rijdt ergens tegenaan, Pete’s ouders komen om en de peuter staat moederziel alleen in een donker woud. Best een heftig begin voor een kinderfilm, vond ik. Gelukkig duikt er een grote groene draak op, die zich ontfermt over het jongetje. Pete noemt de draak Elliot, naar een figuur uit het boekje dat hij in de auto aan het lezen was. De draak ontfermt zich over het jongetje.
Zes jaar verstrijken. Houtsnijder Meacham (Robert Redford) vertelt het verhaal over een draak die in een donker woud woont. Zijn dochter Grace (Bryce Dallas Howard) werkt als boswachter. Zij kent het natuurgebied op haar duimpje, maar vindt het magische drakenverhaal ongeloofwaardig. Totdat Peter (Oakes Fegley) opduikt, een jongen zonder huis en familie, wiens enige vriend een groene draak is. Boswachter Grace gaat met Peter, samen met haar eigen kind (? dat was niet helemaal duidelijk) op zoek naar de draak. Houthakkers gaan eveneens achter draak Elliot aan, ze verdoven en vangen hem, voeren hem weg op een truck. Gelukkig is het een Disneyfilm, dus... met een happy family end! Als er sneeuw in het woud had gelegen, was het een perfecte kerstfilm geweest :).

Magie, thuiskomen, familie/gezin


Disney’s film Peter en de Draak/Pete’s Dragon is zowel in originele Amerikaanse als in Nederlands ingesproken versie in de bioscoop te zien. De Engelse versie is wat mij betreft een aanrader voor volwassenen en kinderen, als je van een heuse familiefilm houdt waarin magie en 'thuis' belangrijke onderwerpen zijn.
Het gezins-auto-ongeluk meteen aan het begin van de film vond ik voor hele jonge kinderen - die ongetwijfeld naar de Nederlandse versie kijken - toch iets te heftig. 
Klik hier voor de filmtrailer.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl