Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

2 juli 2018

'Met hoofd en hart' - Christie Watson - boek - verpleging - hulpverlening - ziekenhuis


 
Christie Watson - boek 'Met hoofd en hart'/'A Nurse's Story'

Verpleegkundige Christie Watson aan het woord - boek 'Met hoofd en hart'

In een magazine las ik een mooi interview met Christie Watson over haar boek Met hoofd en hart. Liefdevolle ervaringen met een verpleegkundige, een uitgave van HarperCollins (originele titel: The language of kindness, A Nurse's Story). Ik heb dit boek niet gelezen, maar wil het hier wel graag tippen voor hulpverleners in de gezondheidszorg, verplegend personeel in ziekenhuizen, coaches en therapeuten die zich bezighouden met stervensbegeleiding en/of rouwverwerking en medewerkers in de uitvaartbranche.

Zorgzaam - leven en dood - ziekte - verpleging

De Britse verpleegkundige Christie Watson werkte meer dan twintig jaar op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen. In haar boek vertelt ze over premature baby's die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven, over patiënten die chemotherapie toegediend krijgen, over de geriatrische afdeling waar zich kwetsbare mensen bevinden. Over doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen.
Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met ziekte, van onszelf of van onze dierbaren en worden we afhankelijk van de steun en liefdevolle hulp die verpleegkundigen ons bieden. Hun werkzaamheden doen ze grotendeels achter de schermen en uit het zicht van het publiek. 
Christie Watson vertelt zonder opsmuk over verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Kernwoorden van dit boek: oprecht, ontroerend, hoop- en troostvol. Zorgzaamheid, compassie. Leven en dood.

Meer informatie over dit boek vind je hier. Je kunt de eerste pagina's digitaal bekijken.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl