Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

9 juli 2018

Boekverfilming 'The Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society' - Tweede Wereldoorlog, drama, romantiek

Film over een boekenclub in wo2 op Guernsey

Romantische film 'The Guernsey Literary Society'

Een lieve romantische, historische dramafilm (2018), een tikkeltje braaf. Met een rare, lange titel: The Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Annie Barrows en Mary Ann Shaffer. Geschikt voor de liefhebber van onderwerpen als boeken, schrijven, literatuur en de Tweede Wereldoorlog.

Juliet Ashton (Lily James), een jonge getalenteerde journaliste die onzeker is over haar bestaan als fulltime schrijfster, reist net na de Tweede Wereldoorlog van Londen naar Guernsey. Guernsey was in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog wel bezet door de Duitsers. Juliet krijgt de opdracht mee een krantenartikel te schrijven over een vreemd literair genootschap, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey. Tijdens haar speurwerkzaamheden ontmoet ze de leden van het genootschap, waaronder varkensboer Dawsey Adams (Michiel Huisman). 

Aangename boekverfilming

De boekverfilming kabbelt voort op het witte doek. Keurig camerawerk, mooi verzorgde kleding en make up, uitstekend spel van Lily James. Heerlijk filmmateriaal voor romantische zielen. Voor andere kijkers mogelijk saai en melodramatisch. Ik vond het een aangename, rustige film om naar te kijken. Het verhaal had wat meer diepgang kunnen hebben, maar ik heb me daar niet aan gestoord.

Voor de filmtrailer, klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl