Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

4 juli 2018

Ideale vakantiethrillers: 'Heavy Metal Chick I en II' van Monique Hendriks - muziekwereld - Heavy Metal


Thrillers van Monique Hendriks - Heavy Metal Chick I en II

Monique Hendriks: Heavy Metal Chick

Monique Hendriks, auteur van diverse romans en toneelstukken, schreef twee thrillers die zich afspelen in de Nederlandse en Engelse muziekindustrie: Heavy Metal Chick I en II. Vorig jaar las ik al haar psychologische roman Contrast.
Ik ken Monique al jaren en we zijn goed bevriend; allebei zijn we paranormaalgevoelig en schrijven we tegenwoordig ook los van elkaar voor het spirituele maandblad ParaVisie. Haar journalistieke paranormale artikelen lezen heerlijk weg (je kunt die artikelen ook vinden op haar Blog.) Juist dat beetje bovennatuurlijke en paranormaalgevoelige dat in de roman Contrast zit, zit ook in Heavy Metal Chick. Meestal vind ik verhalen in thrillers veel te ver gezocht, te bloederig en weet ik aan het begin al hoe een schrijver het einde bij elkaar heeft bedacht. Niet bij Monique. Haar boeken zijn origineel en zitten knap in elkaar. Ik hou niet eens van heavy metal muziek, maar vond dat bij het lezen van deze thrillers totaal geen probleem. Goede schrijver, die dan mijn aandacht weet vast te houden.
Zangeres Chantal van Duizen rolt van de ene verrassende situatie in de andere, én het verhaal - zowel in deel 1 als in deel 2 - bleef spannend tot het einde. Ik bleef doorlezen, om erachter te komen hoe het af zou lopen. In de tuin, met dit prachtige warme zomerweer, vergat ik gewoon dat het bloedheet was, zo verdiept was ik in deze thrillers (totaal bijna 600 pagina's). Overigens, beide delen zijn geheel los van elkaar te lezen. En mocht je beginnen bij deel 2, dat bevat géén vervelende herhalingen.

Waar gaat Heavy Metal Chick over?

Heavy Metal Chick I: 
Chantal van Duizen overleeft een heftig auto-ongeluk in Nederland, waarbij haar beste vriendin Perla sterft. Met moeite laat ze dit trauma achter zich. Haar leven gaat verder, zonder Perla. Ze richt zich op haar muziekcarrière in Engeland. 
De heavy metal band waarvan ze leadzangeres is, wacht een platencontract. Maar dan beginnen lugubere gebeurtenissen, die verwijzen naar het auto-ongeluk in Nederland. Door wie is Perla vermoord? De dader loopt nog rond!

Heavy Metal Chick II: 
De heavy metal band waarin Chantal van Duizen zingt, doet het fantastisch. De band staat op het punt een belangrijke award in de wacht te slepen. Juist op dit moment van succes, ontvangt de leadzangeres merkwaardige pakjes gevuld met vuilnis, vergezeld van de tekst 'You are trash!' Ze kan er eerst nog om lachen. Totdat ze in een parkeergarage over een lijk struikelt. Wie wil wie dood hebben in de muziekwereld?

+ originele setting voor een thriller, de wereld van de heavy metal bands
+ prettig leesbare dialogen
+ goede plotwendingen
+ ieder hoofdstuk is spannend, beide boeken lezen snel en fijn weg
Chantals Brabantse familieleden zijn goed neergezet, je begrijpt haar steeds beter (jeugd/opvoeding/gezin)
+ ongemerkt zitten er in het verhaal mooie psychologische stukjes (traumaverwerking)
+ vleugje paranormaal/bovennatuurlijk (bijv. de aanwezigheid/energie van een overleden persoon kunnen voelen, voorschouw moord)
+ dierenmishandeling in varkensindustrie/keuze om vegetariër te zijn 
+ heavy metal-bandleden doen authentiek aan vanwege hun levensstijl en door de dialogen

Mogelijk zijn de thrillers te dik om in je vakantiekoffer te proppen, maar er is ook een e-book versie beschikbaar. Voor meer informatie, klik hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl