Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

30 september 2014

Kindertherapeuten: poppen voor therapie - zorgenvriendjes - werken met kinderen


Zorgenvriendjes, poppen
Zorgenvriendjes

In een speelgoedgids kwam ik deze 'Sorgenfressers' tegen, oftewel 'Zorgenvriendjes'. Het zijn poppen van ongeveer 25 cm groot voor kinderen in de leeftijd van 3 - 12 jaar. De bedoeling van deze poppen is dat kinderen op een papiertje hun zorgen tekenen of schrijven. Stop het papiertje in de mond van het popje en sluit de rits. Dat lucht op!

Speltherapie

Ik breng deze poppen in dit Blog Vorige Levens onder de aandacht omdat er veel regressie- en reïncarnatietherapeuten zijn die met jonge kinderen werken. Een pop als deze kan een mooie aanvulling zijn op bestaande therapeutische werkwijzen.

De prijs van de poppen - google op 'Zorgenvriendjes' - schommelt nogal (tussen de 17 - 25 euro), maar volgens mij kunnen handige mensen dit makkelijk zelf maken. Brei er eentje of maak er een van stof, zolang er maar een ritsje in zit.

Gat in de markt?

Ook een leuk idee: een poppenvariant voor volwassenen? Iets met een klein rugzakje... :). We sleuren allemaal ballast mee in het leven, tot we ons er van kunnen ontdoen.

Kinderen & vorige levens

Zie eerder artikel in dit blog over werken met kinderen en vorige levens, oa boekentips en links naar andere artikelen met praktijkervaringen.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur boeken
www.vorigelevens.nl