Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 september 2014

Schotse acteur John Barrowman herinnert zich een vorig leven als clown in 1817


John Barrowman - clown in een vorig leven
Have I been here before?

In het Engelse tv-programma 'Have I been here before?' (ITV Productions) werden vele celebrities door therapeute Andrea Foulkes in trance 'teruggebracht naar een vorig leven' (klik hier voor een totaaloverzicht welke personen zich vorige levens herinnerden)
Na afloop van iedere regressie-sessie probeerde historicus en archeoloog Jules Hudson na te trekken in hoeverre 'feiten' konden kloppen. De interviewer besprak aan het eind van iedere aflevering met de persoon in kwestie die zich een vorig leven herinnerde, overeenkomsten m.b.t. het huidige leven. Een aardige opzet.

Go to the next significant event

Ik bekeek op YouTube de aflevering waarin de Schotse acteur John Barrowman zich een vorig leven als clown herinnert in Boekarest, in 1817.
Jammer van de vele brandende kaarsen op de achtergrond (overdreven spiritueel sfeertje) en de wat merkwaardige stem van de therapeute. Zij stelt standaardvragen op de automatische piloot en hupt van de ene naar de andere 'next significant event'. Denk dat maar even weg.

In diepe trance gebeurt het wel eens dat een cliënt zich details als jaartallen en specifieke namen kan herinneren, maar vaker niet dan wel. Reïncarnatietherapeuten focussen over het algemeen niet op jaartallen en namen, maar op de oorzaak achterhalen van een probleem in het verleden en onverwerkte emoties alsnog verwerken. Daarbij zijn vragen als 'hoe heet je?' of 'welk jaar is het?' minder van belang.

Circusclown

John Barrowman herinnert zich een woonwagen, een circustent, trapezewerkers, en een broer die een ernstige val als trapezewerker maakt in de circustent. Als clown moet hij het publiek blijven vermaken om de aandacht af te leiden van het ongeluk, terwijl hij liever naar zijn broer toe wil om te kijken hoe het met hem is. Aan de emoties die te zien zijn op het gezicht van John Barrowman is hier - naar mijn mening - sprake van een echt vorig leven.

Als je meer van deze uitzendingen wilt zien, ze komen uit de periode 2005-2007 en zijn via YouTube te vinden onder 'Have I been here before?'

Cliënt: moeite met iets loslaten

Toen ik deze aflevering van 'Have I been here before?' zag, dacht ik meteen terug aan een cliënt, F., die een keer bij mij in de praktijk kwam. 
Het probleem waarmee F. kwam, was 'dat hij zo moeilijk iets kon loslaten'.
Zo vreemd was zijn probleem niet, want in een vorig leven was F. als een trapezewerker ten val gekomen, hij overleed aan zijn verwondingen. Zijn laatste gedachten voordat hij neersmakte op de grond waren: 'ik had haar (zijn trapezepartner) niet los moeten laten!'
'Loslaten' was door deze traumatische ervaring verbonden geraakt met 'naar beneden vallen en sterven'. Pas nadat F. dit begreep en emotioneel verwerkte, kreeg 'loslaten' weer een neutrale betekenis in het hier-en-nu.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl - gratis eboeken met praktijkverhalen reïncarnatietherapie downloaden via deze website