Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 april 2015

Verleden & heden op één foto - DearPhotograph.com - foto's - fotografie

Tuin 2015 en 2004 - (c) RHAPublishing

Dierbare herinneringen op de foto

De slogan van website www.dearphotograph.com is: 'take a picture of a picture from the past in the present'. Oftewel, maak een foto in het hier-en-nu van een oude foto uit het verleden, op exact dezelfde lokatie. En bekijk de verschillen... want er is altijd wel iets veranderd.
Een bezoekje aan die website laat je achter vol inspiratie om ook zoiets te doen.

Als voorbeeld snel een kiekje uit een fotoalbum van 2004 gepakt. Op exact dezelfde plek in de tuin zie je nu, lente 2015, geen dartelende honden meer (al vertrokken naar de eeuwige jachtvelden), geen sneeuw, maar nog wel vaag hetzelfde struikje in het midden en rechts hetzelfde kantoorgebouw, maar dan met uitbouw.

Het verleden laten herleven

Het maken van old meets new foto's is vooral leuk met mensen erop. Neem maar eens een kijkje op DearPhotograph.com. Sommige fotomakers zijn heel bedreven in de vroegere foto op exact de juiste lokatie vasthouden, wat een bijzonder effect geeft.
Dergelijke foto's doen het goed als (verjaardags)kadootje voor oudere mensen. Want, zeg nou zelf, tegenwoordig heeft bijna niemand nog foto-afdrukken thuis liggen, alles is digitaal opgeslagen. De tijd dat ik zelf negatieven ontwikkelde en zwart-wit foto's afdrukte in een donkere kamer, dat komt op mij ook bijna over als in een vorig leven... 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapie/www.vorigelevens.nl