Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

22 juni 2015

Film 'The Age of Adaline' - wat als je niet ouder wordt, maar blijft leven?

 

The Age of Adaline - film


In 1935 krijgt een jonge moeder van eind twintig, Adaline (Blake Lively), een ongeluk waarbij ze met haar auto te water raakt. Door de kou en shock stopt haar hart twee minuten met kloppen. Wanneer een plotselinge bliksem inslaat op het water, de auto en haar lichaam, doet haar hart het weer. Adaline blijft leven... maar vanaf dat moment wordt ze niet ouder en blijft haar uiterlijk hetzelfde.

De wereld draait gewoon door. Iedereen in haar omgeving wordt wél ouder, haar dochtertje wordt groter, volwassen, en tenslotte bejaard. Adaline blijft even jong, knap en gracieus. Nadat ze in 1950 een keer door een politieagent is aangehouden die het vreemd vond dat ze er nog zo jong uitzag voor haar leeftijd, besluit ze om de zoveel jaar te verhuizen en zich een nieuwe identiteit aan te meten. Alleen met haar dochter onderhoudt ze contact. 
In 1965 zweert ze de liefde af. Ze ziet geen kans om samen met de jongeman van wie ze houdt - en die op het punt staat haar ten huwelijk te vragen - een leven op te bouwen.

Adaline is aanbeland in 2014/2015. Ze heeft een baan bij een stadsarchief (handig, vanwege alle geschiedkundige kennis die ze in de loop der jaren opdeed), een appartement en een hond, een oude Beagle. Mannen houdt ze bewust op afstand. 
Rond oud- en nieuw maakt ze plannen weer te verhuizen en opnieuw van naam te veranderen, maar dan ontmoet ze de charmante Ellis (Michiel Huisman).  Ze worden verliefd op elkaar en Ellis neemt haar een weekend mee naar zijn ouders van in de zeventig. De vader van Ellis (Harrison Ford) meent Adaline te (her)kennen. Voordat er ook maar iets uitgepraat kan worden, vlucht ze halsoverkop weg in een auto...

Drama, romantiek, een vleugje mysterie, een happy end. En een voice-over die uitlegt dat de komst van een of andere komeet te maken heeft met wonderlijke zaken. Een flinterdun verhaaltje, maar wel lekker romantisch. Het reïncarnatiethema in een nieuw jasje: niet sterven en opnieuw beginnen met leven, maar niet ouder worden en doorleven.

Romantische film 'The Age of Adaline'

Romantisch: een 8!

Het filmverhaal (zie trailer of website van de film) is niet helemaal geloofwaardig en vertoont hier en daar onlogische situaties, maar vooruit. De film is twee uur lang een lust voor het oog om naar te kijken, vooral als je houdt van een liefdesverhaal met mysterieus tintje én prachtige kleding, uit de periode 1905-1935.
Het acteerspel van Blake Lively, Michiel Huisman en Harrison Ford is uitstekend en gefilmde close-ups zijn prachtig. De gekozen kleding ziet er schitterend uit en past perfect bij specifieke tijdsperiodes, evenals de haardracht. 
Michiel Huisman, een Nederlands acteur, doet het geweldig in deze film qua spel en spreekt accentloos Amerikaans. Ik val niet op mannen met een baard, maar hij is zeker charmant in zijn rol. Blake Lively, in iedere scène even stijlvol, is geknipt voor de hoofdrol.
Zorg voor een zakdoek bij de hand voor de scène waarin de geliefde hond van Adaline, een Beagle, overlijdt.
Manlief en ik gaven deze film als cijfer een dik gewaardeerde 8.
Romantici met gevoel voor magie: gáán, naar deze film!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl