Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 januari 2016

Schrijfwedstrijd 'Was ich noch zu sagen hätte...' - thema Duitsland - boekenweek - deadline 10 februari 2016

Schrijfwedstrijd 'Was ich noch zu sagen hätte'
Liedje 'Was ich noch zu sagen hätte'

Deze winterperiode zie ik veel e-mails voorbijkomen met informatie over schrijfwedstrijden, zoals de verhalenwedstrijd van de NPO. Met als gevolg dat ik de hele ochtend het Duitse liedje van Reinhard Mey in mijn hoofd heb:

Gute Nacht, Freunde
Es wird Zeit für mich zu geh'n
Was ich noch zu sagen hätte
Dauert eine Zigarette
Und ein letztes Glas im Steh'n


Bestaat dat radioprogramma nog? 'Met het oog op morgen'? Dat aanvangt met dit liedje 'Was ich noch zu sagen hätte' (Reinhard Mey)?

Schrijfwedstrijd boekenweek 2016

"Een verhaal dat zo lang mag duren als het roken van een sigaret. Maar wel met meer inhoud. Dat is dit jaar de uitdaging van de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd. De opdracht luidt: schrijf een verhaal bij het Boekenweekthema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte… 
Het verhaal mag niet langer zijn dan 500 woorden. Tot en met 10 februari 2016, middernacht, kun je verhalen insturen.
Duitsland: het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de val van de Muur en kuilen op het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Onderwerpen genoeg om over te schrijven. De NPO nodigt alle amateurschrijvers van Nederland uit hun korte verhaal over ons buurland in te sturen."

(Ex)-cliënten uit mijn praktijk reïncarnatietherapie die zich vorige levens herinner(d)en die zich afspeelden in Duitsland, doe mee! Jullie hebben genoeg te vertellen, dacht ik zo. Binnen dit thema 'Was ich noch zu sagen hätte (dauert eine Zigarette)' kun je alle kanten op als je van schrijven houdt en eens mee wilt doen aan een verhalenwedstrijd. Zelf heb ik geen flauw idee hoelang het duurt om een sigaret op te roken... maar 500 woorden, dat is een kort verhaal.

Jouw verhaal op radio en tv

Uit een voorselectie van 50 verhalen kiest een vakjury de 5 beste verhalen. De winnaars verschijnen in het tv-programma 'Iedereen Schrijft' (VPRO), maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart op NPO 2. In dezelfde week worden hun verhalen, voorzien van muziek, voorgedragen op NPO Radio 4 in de programma’s 'De Klassieken' (AVROTROS) en 'Passaggio' (KRO-NCRV). Tot de voorlezers behoren Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen.
Uit de vijf winnaars wordt ook nog eens een vakjurywinnaar gekozen. Hij of zij wint een publicatie in literair tijdschrift 'De Gids' en twee kaarten voor het vermaarde Boekenbal op vrijdag 11 maart. De vakjury bestaat uit schrijfster Nelleke Noordervliet, schrijfster/NRC-columniste Simone van Saarloos, uitgever/neerlandicus Paul Abels en redacteur van De Gids Dirk Vis.
Behoor je tot de gelukkige winnaars, dan ontvang je vanaf 22 februari telefonisch of per mail bericht.
De BoekenweekSchrijfwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met NPO en Nederland Schrijft, hét schrijversplatform van de Bibliotheken. Alle ingezonden verhalen voor de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd worden op Nederland Schrijft.nl geplaatst. Meer over info en voorwaarden, klik hier.


Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl