Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

15 mei 2015

Verhongerd in een vorig leven, nu last van een eetverslaving - vorig leven Azteek, Belinda Ramirez


Maïskolven, Aztekenvoedsel
Vorig leven als Azteek

Vanwege een drukke agenda deze week, snel een kort blogje met een link naar dit artikel 'Food addiction & past life' dat ik vond op Munchies.vice.com.
Het gaat over Belinda Ramirez uit San Antonio, Texas. Zij ontdekte dat haar huidige eetverslaving samenhing met een vorig leven waarin ze als Azteek verhongerde.
In Amerika wordt zo'n bericht meteen flink opgeblazen en gebracht als sensationeel nieuws. Dat vind ik nogal overdreven. De meeste reïncarnatietherapeuten komen wel een keer in hun praktijk tegen dat voedselproblemen in het huidige leven kunnen samen hangen met traumatische ervaringen in vorige levens. Toch kun je niet zonder meer zeggen: iedereen die nu dik is, heeft een vorig leven gehad waarin hij/zij aan de hongerdood stierf, maar het komt zeker voor. Symboliek speelt mee, recente ervaringen én specifieke uitspraken. Kijk maar naar dit blogartikeltje van me over taalgebruik, gewichtsverlies, dieet, anorexia.

Honger in een vorig leven

Honger in een vorig leven kan ook positieve effecten teweegbrengen in het hier-en-nu en niet direct een eetverslaving tot gevolg hebben.
Ik herinner me een cliënt die bij het teruggaan naar een vorig leven terechtkwam in een situatie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij was gevangen genomen en zat in een werkkamp. Deed dwangarbeid buiten op het veld. Probeerde bij het aardappelen rooien stukjes rotte aardappel achter te houden zodat hij zelf wat te eten had. Hij had honger, kreeg hoge koorts, zijn lichaam was totaal verzwakt. Toen hij stierf ijlde hij over rauwe stukjes aardappel. Wat hij ermee kon doen voordat hij die zou opeten. Koken. Bakken. Stoven.
Deze cliënt was noch dik noch dun en had geen noemenswaardige eetproblemen. Kwam voor angsten in therapie. Wel werkten zijn gedachten (van het sterfmoment) nog steeds na. Want nu was hij kok. Van dat vak 'ging hij leven'. Helemaal wanneer hij werkte met nieuwe aardappelrecepten... Pas na therapie verbreedde hij zijn kook-horizon en kreeg hij interesse voor rijst, risotto, pasta enz.

Praktijkvoorbeelden

Meer lezen over hoe vorige levens je huidige leven kunnen beïnvloeden? Op mijn website vind je gratis te downloaden ebooks met makkelijk leesbare verhalen, zoals 'Ben jij een koekje van eigen deeg?' en 'Vintage Life'.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl