Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

17 november 2015

'Voorsprong door focus' - Rasmus Hougaard, Jacqueline Carter, Gillian Coutts - mindfulness - boekrecensie

Boek 'Voorsprong door focus' over mindfulness

'Voorsprong door focus' - boek - Rasmus Hougaard

Meer focus, je aandacht ergens volledig op richten, efficiënter werken en meer voldoening uit je werk halen. Willen we dat niet allemaal? Multitasken is uit, focussen is in. Ook al vind ik het niet zo moeilijk om mijn aandacht bij één onderwerp te houden, dit boek 'Voorsprong door focus' sprak me aan vanwege de combinatie focus & mindfulness (mindfulness is gerichte aandacht, het tegenovergestelde van 'op de automatische piloot' door het leven van alle dag gaan). 
Hoe vaker je volledig met je aandacht aanwezig bent in het hier-en-nu, hoe meer je je bewust bent van je handelingen en hoe intenser je ervaringen beleeft. Door vaker je gedachten te sturen (beter focussen), leer je afstand nemen van afleidende gedachten in je hoofd. 
Volgens Rasmus Hougaard - oprichter van The Potential Project, een organisatie die trainingen geeft aan managers van grote multinationals - haal je het beste uit jezelf door het beoefenen van mindfulness. Het zou je meer controle geven over je gedachten en je tijd, minder stress en meer plezier in je werk en privéleven. 
"E-mails beantwoorden terwijl je met iemand aan de telefoon zit, een verslag uittypen terwijl je meeluistert naar de gesprekken van je collega’s… We denken allemaal dat we kunnen multitasken terwijl we in werkelijkheid onze concentratie steeds van het ene naar het andere project verschuiven, waardoor geen enkele taak onze volledige aandacht krijgt. 'Voorsprong door focus' helpt je om te gaan met deze overweldigende stroom van afleidingen door mindfulness toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden."

P&O-manager

Enthousiast begon ik in 'Voorsprong door focus', maar ik kreeg het na meerdere leespogingen, verdeeld over enkele weken, niet voor elkaar om voorbij blz. 21 te komen. Lag het aan de eerste zin op de achterflap van dit boek: 'Ons vermogen om geconcentreerd te blijven tijdens het werk neemt af'...?, aan de saaie vertaling of aan mij? Bladeren, hier en daar nog een stukje lezen, ik heb het echt geprobeerd maar mijn brein weigerde iedere vorm van focus op de inhoud van dit boek. Uiteindelijk heb ik een vriend blij gemaakt, door hem dit boek te geven.
Deze vriend, manager P&O bij een gemeente, gewend aan NLP-taalgebruik en filosofische epistels las 'Voorsprong door focus' zonder problemen uit. Hij had geen moeite met het taalgebruik. Vandaar dat ik dit boek geschikt acht voor personeelsmanagers in het bedrijfsleven (middelgrote en grote organisaties, met name non-profit), psychiaters, psychologen, NLP-trainers en mindfulness-coaches. Voor hen bevat dit boek interessante technieken, mentale strategieën en basisoefeningen om scherpe focus en open bewustzijn te trainen. Zij zijn ongetwijfeld meer gewend aan omfloerst en indirect taalgebruik dan ik.

Achterin het boek zit een overzichtelijk register om op onderwerp te zoeken, een uitgebreide appendix: hulpmiddelen voor individuele training, informatie over de auteur en zijn werk, en worden Nederlandse trainers genoemd: Francoise Gielen, Petra Keuchenius, Alix Royer, Sandra en Sander Tideman en Reinier Tilanus.

'Voorsprong door focus', verbeter je prestaties op het werk door mindfulness, Rasmus Hougaard in samenwerking met Jacqueline Carter en Gillian Coutts, www.levboeken.nl, 250 pagina's, 19,95 euro, ISBN 97894000506657. Meer informatie en filmpjes met Rasmus Hougaard erin, vind je via deze link bij Levboeken.

Focus verbeteren - vorige levens - reïncarnatietherapie

Rasmus Hougaard gebruikt specifiek taalgebruik ('richten, focussen, killers'); daarbij gaat mijn focus bijna als vanzelf naar het persoonlijke leven van de schrijver. Zou hij van wapens houden? ;)

Wanneer iemand in zijn huidige leven moeite ondervindt om zijn aandacht 'op één zaak te richten', zou ik als reïncarnatietherapeut kunnen checken hoe het zit met schuldgevoelens en anderen doden in voorgaande levens. Wanneer je dat uitzoekt ('richten, focussen, raak schieten = spijt hebben') en dat emotioneel oplost, kun je namelijk ook de focus in het hier-en-nu verbeteren.

Vorig leven - handboog

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/coach
www.mariannenotschaele.nl