Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

15 januari 2017

Inbakenen voor volwassenen - Otonamaki - Japan - terug naar de baarmoederperiode 2.0 - therapeutische ervaring - regressietheapie

Otonamaki - inbakenen van en voor volwassenen

Terug naar de baarmoederperiode - Otonamaki - Japan

Bladerend in de Viva van deze week schoot ik in de lach, toen ik in de rubriek Uitgelicht een foto tegenkwam van inbakenen voor volwassenen: Otonamaki. In Japan heeft vroedvrouw Nobuko Watanabe mensen in molton hoezen laten 'inpakken' om ze te laten ervaren hoe het is als baby's worden ingebakend. Ouders zijn nogal eens ongerust of inbakenen voor baby's geen claustrofobische ervaring zou zijn. Op deze manier kunnen ze zelf ervaren hoe het is. En de reacties zijn positief; van 'lekker, ik viel bijna in slaap' tot 'het ziet er krap uit, maar het voelt juist veilig'.

Regressietherapie - tricot

Direct dacht ik terug aan de jaren 1995-1997. Ik heb menig workshop gevolgd bij collega-regressietherapeuten die zich hadden bekwaamd in 'regressie naar de baarmoederperiode'. Een ideaal hulpmiddel daarbij was een langgerekte tricot. Volwassen cliënten konden bij rebirhting of een geboortesessie plaatsnemen in foetushouding in de tricot en moesten zich daarna op eigen kracht naar buiten werken, vergelijkbaar met het symbolisch overdoen/naspelen van hun eigen geboorte. Als begeleidend therapeut kon je desgewenst een knoop leggen in de tricot en kreeg je hetzelfde effect als nu in Japan als nieuwtje wordt getoond. Omdat ik in de loop der jaren anders ben gaan werken met herinneringen aan de baarmoederperiode, gebruik ik geen tricots meer voor cliënten. Maar... Otonamaki is wat mij betreft: regressie naar de baarmoeder 2.0.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl