Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

14 januari 2017

Romantische SF-film 'Passengers' - te vroeg wakker worden op reis naar een andere planeet - eenzaamheid - claustrofobie

Film 'Passengers' 

Film 'Passengers' - romantische ScienceFiction

Ik heb Passengers (3D) met kerst al in de bioscoop gezien. In sommige zalen draait-ie nog steeds, vandaar dat ik deze SF-film nog wil tippen voor de romantici onder mijn bloglezers. 

Verhaal

Op reis door de ruimte in een gigantisch en ultramodern ruimteschip, op weg naar een nieuw te bewonen planeet, wordt één passagier, Jim (Chris Pratt) 90 jaar te vroeg uit zijn kunstmatige slaap gewekt. Een technisch mankement is de oorzaak. Een jaar lang - slechts in gezelschap van een robot - houdt hij het in zijn eentje vol, dan slaat de eenzaamheid toe. Hij besluit een andere passagier, Aurora (Jennifer Lawrence) zelf wakker te maken. Hierover voelt hij zich wel een beetje schuldig. Toch laat hij haar in de waan dat ook zij door een technisch foutje wakker is geworden. 
Beide passagiers dolen rond in het immens grote ruimteschip, waar na verloop van tijd de technische mankementen steeds erger worden. Ondertussen raken ze verliefd op elkaar en redden ze na een spannende aktie het ruimteschip met alle passagiers die nog steeds in slaap zijn.
Voor de filmtrailer, klik hier.

Mooie filmbeelden, leuk gevonden technische snufjes, een romantisch verhaal, sympathieke en aantrekkelijke acteurs. Een aangename SF-film! Voor claustrofobisch aangelegde kijkers misschien wat minder geslaagd: 99,5% speelt zich af binnen het ruimteschip. Aantal acteurs: 4. 
Het einde is leuk gevonden. Ook al zitten er veel dingetjes in de film die niet echt kunnen of kloppen, ik gaf Passengers een 8!
Thema's: liefde, relatie, romantiek, technische wereld, claustrofobie, eenzaamheid, overleven.

Zet eventueel 'SF' in het zoekfilter van dit blog voor andere films die ik de moeite waard vond om te bekijken.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl