Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 juni 2017

Omarm imperfectie - scherven lijmen met goud - Japanse kunst - Kintsugi

(c) Foto: June's Child


Laat imperfecties gewoon zien, ze horen bij het leven! - Art of Kintsugi

Leonard Cohen zong ooit 'There is a crack in everything, that's how the light gets in'. Bij het zien van prachtige Japanse kommen, gerepareerd met goudlijm, dacht ik daar weer aan. 
Odeze webpagina vind je voorbeelden van Kintsugi, de Japanse manier om gebroken porselein aan elkaar te plakken met lijm, vermengd met goud, zilver of platinum. De gedachte hierbij is dat barsten, breuken en reparaties onderdeel zijn van de geschiedenis van een object in plaats van dat je het zou moeten verbergen of weggooien. 
(c) Foto: Jurjen Poeles & Renee Frinking
Goudlijm in een nieuw jasje - New Kintsugi

Kintsugi bestaat al sinds de 15 eeuw. Het verhaal gaat dat een Japanse keizer zijn favoriete theepot brak en deze naar China terugstuurde om het te laten maken. De reparatie, voor die tijd met gebruikelijke metalen klemmetjes, vond de keizer zo lelijk dat hij een kunstenaar de opdracht gaf met een mooiere oplossing te komen. 
Eeuwen later ontwikkelden ontwerpers Lotte Dekker en Gieke van Lon van Humade de New Kintsugi repair kit, goudlijm die je zelf kunt gebruiken om gesneuveld porselein te repareren. 
Reparatie met 'goud'. Misschien een goed idee om in de toekomst gezichtsrimpels met een goudsubstantie op te vullen? Mogelijk sierlijker dan botox of fillers... Nog beter is het om imperfecties gewoon te omarmen. Rimpels horen bij het ouder worden. Barsten en breuken in relaties komen overal voor. Niemand is perfect. Leer van het leven (en van vorige levens) en onthoud de mooie, gouden momenten.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl