Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 maart 2014

Halina Reijn - in en over therapie


Halina Reijn als cliënte Lara in tv-serie 'In Therapie' 
Halina Reijn 'In Therapie'

Actrice Halina Reijn schittert in vele film- en toneelrollen. Ze is bijzonder talentvol en ik geniet ervan om haar te zien spelen.
Alweer een jaar of 2-3 geleden was ze te zien in een rol als labiele- en seksueel gefrustreerde 'Lara' in de tv-serie 'In Therapie'. Vlak daarna benaderde ik haar management om te vragen of ze het voorwoord wilde schrijven van mijn boek 'Lichte zeden onder de zoden', maar helaas... Acteur/schrijver Fred Butter nam vervolgens deze taak wel op zich.

Halina Reijn als verpleegster in tv-serie 'Charlie'
Verpleegster Charlie

In de tv-serie 'Charlie' speelde ze een snuivende, verslaafde verpleegster, die - ondertussen zoekend in de liefde - goed en liefdevol voor haar patiënten zorgde, maar wel door af en toe het heft in eigen handen te nemen. 
Ik hoop van harte dat er nog een tweede serie komt.

Dvd-boxen

Voor cliënten in mijn praktijk: de dvd-boxen van de serie 'In Therapie' en 'Charlie' kun je van me lenen. De tv-serie 'In Therapie' is vooral interessant vanwege de relaties en gesprekken tussen patiënten/cliënten en psycholoog/psychotherapeut. De tv-serie 'Charlie' is boeiend vanwege vraagstukken als: mag een verpleegster het heft in eigen handen nemen bij het vervroegen van de dood van patiënten, of kan een verslaafde verpleegster wel goed zorgen voor anderen?

Column van Halina Reijn in het maandblad 'JAN'

Van de week las ik in het blad 'JAN' - waarin Halina een column verzorgt - dat ze 'het in therapie gaan' een warm hart toedraagt.
Ze schrijft: "De therapie bracht mij overzicht, rust en troost."... "Aan de zijlijn stond mijn coach. Altijd. Elke week. Onverschrokken. Wijs en betrokken. Dwars door de onvoorspelbare chaos van het leven bouwde ik aan de kracht van mijn geest. Iedere sessie een paar stenen. Ieder gesprek een bak cement. Als er een muurtje in elkaar donderde, bouwden we de zaak een week later rustig weer op. Vallen en opstaan, maar niet meer alleen."...
"Mijn verleden brachten we stap voor stap in kaart. Als een arend cirkelde ik boven mezelf. Voor het eerst begreep ik waarom ik bang was voor bepaalde dingen en hoe het mogelijk was dat ik me wel honderd keer aan dezelfde steen had gestoten."

De loodgieter van haar hersenen

Heerlijk, om te lezen dat Halina Reijn een fijne, betrouwbare therapeut vond die bij haar paste en haar hielp. 
Omdat therapie haar zoveel goeds bracht, deelde ze haar 'ontdekking' met iedereen:
"Waarom wel naar de schoonheidsspecialist, de mondhygiënist en de sportschool, maar niet naar een therapeut? Heeft onze geest geen last van verstopte poriën, tandsteen en overtollig vet? Moeten we dáár, meer dan op welk ander gebied dan ook, geen grote schoonmaak houden? Is de geest, het brein, je ziel, of hoe je het ook wenst te noemen, niet het vertrekpunt van alles?"
Ook schrijft ze: "Ik ben jaren na het afkicken van mijn Belg nog altijd verliefd op therapie. Het is een geweldig systeem waarin een ander je leert om jezelf te helpen. Als ik wegfiets van haar praktijk ben ik altijd vervuld van de schoonheid van het leven. In donkere en in lichte tijden. De loodgieter van mijn hersens. Ik gun het iedereen."

Ik hoop wel dat ze niet (te) therapeut-afhankelijk wordt en nog jarenlang iedere week een therapiesessie nodig heeft. Op eigen benen leren staan is immers heel erg belangrijk. Halina mag gerust verliefd raken op therapie, maar er liever niet verslaafd aan raken. 

Synchroniciteit

Overigens, ik vind het altijd boeiend om te zien welke rollen hoogsensitieve acteurs en actrices kiezen in hun toneel- of filmcarrière. Dit loopt in veel gevallen synchroon met onderwerpen die ze in hun eigen leven 1-2 jaar later expliciet tegenkomen. 

Net als Halina kan ik blij worden van 'therapeuteren'. Therapeut of coach zijn is een prachtig vak waarbij je mensen in hun kracht leert staan en zelfstandig maakt. Ik ben benieuwd of ze dat ook een keer probeert met reïncarnatietherapie.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl