Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 maart 2014

Nederlandse vrouwenband Reincarnatus - cd 'New Life'


Popmuziek met middeleeuwse instrumenten

Nederlandse vrouwenband 'Reincarnatus'

Zaterdag 3 mei 2014 treedt de band Reincarnatus op in Zundert. Ik had nog nooit van deze (grotendeels vrouwen)band gehoord, maar las over hun optreden in ons plaatselijk weekkrantje.

Ik bekeek wat YouTube-filmpjes van deze groep. Het is een genre waar je van moet houden: een grote dosis girlpower, meidenrock, soft-gothic aankleding, popmuziek met een new age tintje én middeleeuwse instrumenten.
De vrouwelijke bandleden - sinds kort heeft de band een man als drummer - bespelen middeleeuwse instrumenten zoals de vedel (voorloper van de viool), sleutelvedel (kruising tussen een draailier en een vedel), trumscheit (viool met één snaar), draailier, doedelzak uit de lage landen, Ierse bouzouki (kruising tussen een cister en een Griekse bouzouki), schalmei (voorloper van de hobo), een hummeltje (huiskamerdoedelzakje), Keltische harp en blokfluit, dit alles in combinatie met elektrische (bas)gitaren, elektrische draailieren en modern slagwerk.

Middeleeuwse vrouwen-poprock

Hoewel de zangeressen goed zingen en ze hun instrumenten uitstekend bespelen, is het niet zo mijn ding. Toch heeft 'Reincarnatus' een goede, geheel eigen, herkenbare sound. Maar ja, smaken verschillen.
Hou je van vrouwelijk, enthousiast rockgeweld? Van popmuziek overgoten met een middeleeuws/gothic sausje? Dan is deze band echt wat voor jou! 

Ook mensen met Keltische vorige levens of vorige levens ten tijde van de Katharen (Song 'Cathars') zullen muziek van deze band zeker waarderen. 
Cd's van de band (Media Vita en New Life) bevatten o.a. liedjes die qua tekst refereren aan de middeleeuwen: Orleans, Cathars, Jeanne d'Arc. 

Luisteren en kijken naar 'Reincarnatus'

Via deze link krijg je een goede indruk: Optreden in 'De Effenaar', met fragmenten van hun laatste cd 'New Life'.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl