Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

7 maart 2014

Jenny Cockell - Yesterday's Children - een moeder op zoek naar haar kinderen uit een vorig leven


Boek en film Yesterday's Children

In de jaren '90 kocht ik Jenny Cockell's boek Yesterday's ChildrenDe Engelse Jenny Cockell (geboren in 1953) beschrijft daarin haar herinneringen aan een vorig leven als Mary Sutton in de jaren '20 in Ierland. 
Als Mary Sutton stierf ze op jonge leeftijd, haar kinderen achterlatend. Jenny ging op zoek naar wie ze was in dat vorige leven, waar ze woonde, en naar haar kinderen die nog in leven bleken te zijn. Een paar van die inmiddels volwassen kinderen accepteerden Jenny als de reïncarnatie van hun overleden moeder Mary.

In 2000 maakte CBS hierover een tv-film, met Jane Seymour in de hoofdrol. Jane Seymour speelt prima, maar kleding en make up doen na 14 jaar wat gedateerd aan. In vergelijking met hedendaagse snelle films met veel wisselende shots is dit een brave, langzame dramatische film. 
Het boek werd op de voet gevolgd voor deze film, maar CBS wijzigde wel de Engelse Jenny Cockell in een Amerikaanse Jenny Cole'. 

Filmfragment Yesterday's Children


De tv-film is in zijn geheel gratis te bekijken via YouTube, maar helaas nagesynchroniseerd in Duits of Spaans. De Amerikaanse full version is niet beschikbaar, daarvan zijn alleen kleine stukjes te zien.

Meer boeken van Jenny Cockell

Jenny Cockell schreef Across Time and Death: a mother's search for her past life children in 1994. Dit zelfde boek verscheen onder de titels Yesterday's Children en Yesterday's Children: the search for my family from the past.
In 1998 schreef ze Past Lives Future Lives. Hierin herhaalde ze veel uit haar eerste boek, met een aanvulling over een volgend leven in de 23e eeuw.
Jenny Cockell - Journeys Through Time
In 2012 kwam Journeys Through Time, uncovering my past lives uit. Hierin vertelt Jenny Cockell ook over een vorig leven in Japan, maar grotendeels is de inhoud opnieuw een herhaling van wat ze al in eerdere boeken beschreef.
Ben je onbekend met haar herinneringen aan vorige levens, dan is Journeys Through Time juist prettig om te lezen. Op die manier kun je haar voorgaande boeken overslaan zonder iets essentieels te missen.
In boekrecensies wordt haar vaak verweten dat ze veel over hetzelfde schrijft en dat ze het onderwerp uitmelkt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit haar nog steeds bezighoudt. Maar toch...

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijver
www.vorigelevens.nl (verhalen van Nederlanders die zich vorige levens herinneren, gratis e-books)