Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

2 augustus 2013

Vakantieroman 'Weerspiegeling' van Margaret Leroy - boekreview

Roman moeder en kind - watervrees - vorig leven


Vakantieroman

Zomerblogje nummer zoveel :). Luchtig artikel. Buiten is het 34 graden, binnen ongeveer net zo warm.
In mijn boekenkast zie ik de roman 'Weerspiegeling' staan, gekocht in 2009 en toen in 2 dagen uitgelezen. Mooi om over te vertellen in een blogje, want dit is een ideaal zomervakantieboek: makkelijk leesbaar, onderhoudend verhaal, lekker dik (361 pagina's).

Moeder, 4-jarige dochter en een vorig leven

Op de achterflap: "Sylvie is een schattig meisje, vier jaar oud. Haar moeder, Grace, is gek op haar, maar ze moet erkennen dat er iets mis is met haar kind. Sylvie is doodsbenauwd voor water, heeft hevige nachtmerries en is bezeten van een foto van een huisje aan de Ierse kust." ... "Hoewel het onmogelijk lijkt, moet Grace onder ogen zien dat haar dochter herinneringen zou kunnen hebben aan een eerder leven. Haar zoektocht naar een oplossing voor Sylvies angsten wordt grimmig als blijkt dat het gevaar uit het verleden zich weerspiegelt in het hier en nu."

Margaret Leroy, de schrijfster van deze roman, studeerde muziekwetenschappen en was werkzaam als muziektherapeute, onderwijzeres en sociaal werker. Jammergenoeg heeft ze weinig kaas gegeten van reïncarnatietherapie of werken met traumatische gebeurtenissen uit vorige levens. Toch slaagde ze erin een leesbaar boek te maken, dat op de een of andere manier bekend aandoet, net alsof er al eens een film met eenzelfde thema is geweest. Toch is het boek met originele titel 'Yes my darling daughter' bij mijn weten niet verfilmd.
In dit YouTubefilmpje (Engels) vertelt Margaret Leroy zelf meer over de inhoud en totstandkoming van haar roman. Daaruit blijkt o.a. dat ze het onderwerp 'kinderen die vorige levens herinneren' bijzonder interessant vindt, maar ze spreekt telkens over 'seem to remember', dat zegt wel wat over haar schrijf-uitgangspunt.

Goed

- Goede geur- en bloembeschrijvingen in het verhaal.
- De setting doet Bouquetreeksachtig aan: een alleenstaande moeder met haar 4-jarig dochtertje, Ierse kust, zee, grotten en lieflijke cottages.
- De moeder reageert sceptisch op wat haar dochtertje vertelt over haar vorige leven. Ze gaat op zoek naar hulp. Helaas bij een wetenschapper in plaats van een reïncarnatietherapeut.
- Het verhaal is spannend, thrillerachtig.
- De schrijfster heeft - dankzij haar eigen werk, muziektherapie met kinderen - goed gekeken naar hoe jonge kinderen praten over vorige levens en de lichaamshouding die ze daarbij aannemen.

Minder

- Halverwege zakt het verhaal wat in. Niet literair. Eenvoudige taal.
- Met goede therapie of reïncarnatietherapie (trauma's op een juiste manier verwerken) heeft dit boek weinig te maken.
- De moeder zoekt hulp bij een paranormale wetenschapper die erg lachwekkend overkomt.
- Reïncarnatietherapeuten zullen zich mogelijk ergeren aan hoe er met vorige levensherinneringen en traumaverwerking wordt omgesprongen in dit verhaal.
- Wanneer het jonge kind aan het woord is, komt dit te volwassen over (ligt aan de vertaling).
- De coverafbeelding van het boek heeft niets te maken met de verhaalinhoud, behalve het component 'water'.

Voor welke lezers geschikt?

Ben je tussen de 20 en 35 jaar oud? Moeder, vader of verzorger van een jong kind dat babbelt over vorige levens? Geloof je zelf (nog) niet in vorige levens, maar vind je thrillers leuk? Ga je op vakantie naar Engeland, Schotland of Ierland? Meenemen dit boek, en lekker lezen!

Vorige levens & watervrees

Praktijkervaring reïncarnatietherapie - meisje met watervrees (in een vorig leven verdronken in een zwembad)

Praktijkervaring reïncarnatietherapie - vrouw met angst voor wateroverlast (in een vorig leven verdronken terwijl ze zwanger was).


Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijfster
www.vorigelevens.nl